Metodika: AJ 1. a 2. roč SŠ Ľudské telo
Precvičíme si slovnú zásobu na modeli ľudského tela vyrobeného z prírodných materiálov.
TÉMA: spracovanie ovocia
CIEĽ: Precvičiť premenu jednotiek, sčítavanie, odčítavanie, používanie váh a spôsoby spracovania ovocia.
VEK: 5. ročník ZŠ
DOBA TRVANIA: 45 minút
ROČNÉ OBDOBIE: jeseň
POMÔCKY: jablká (hrušky ap.), nádoby, kuchynské váhy, kuchynské pomôcky na spracovanie ovocia
POPIS:
- Žiaci sa rozdelia do skupín. V skupinách obkreslia kriedou tieň jedného člena skupiny.
- Vzniknuté kontúry spolužiaka skupiny dotvárajú pomocou prírodných materiálov tak, aby vznikol model ľudského tela spolu s jednotlivými orgánmi.
- Na záver žiaci po anglicky prezentujú svoj model ostatným skupinám. Počas prezentácie pomenúvajú časti tela, ľudské orgány a ich jednotlivé funkcie.
VARIÁCIE:
- Aktivitu môžeme využiť aj pri výučbe iných cudzích jazykov.
- Na biológii môžeme podobným spôsobom stvárňovať telá rastlín či živočíchov.
Autorka: Miroslava Gergeľ Čechová, Gymnázium Trebišovská, Košice
Pracovný list v PDF na stiahnutie: