Mesiac učenia vonku s Hurá von!

Posted by: Ivana Poláčková Category: Novinky Comments: 0

Mesiac učenia vonku s Hurá von!

Medzinárodný deň vyučovania vonku je globálne hnutie, ktoré inšpiruje a oslavuje hry a učenie sa vonku, doma aj v škole. Tento rok pripadá na 21. máj, ale my v Živici sme sa rozhodli rozšíriť ho na celý mesiac máj.
Počas koronavírusovej krízy, ktorá stále trvá, síce mesiac vyučovania vonku bude globálne vyzerať inak ako po minulé roky, ale veríme, že s potrebnou dávkou zodpovednosti a ohľaduplnosti sa môže práve tento prístup k vzdelávaniu stať výzvou a ukážkou toho, ako môžeme znovu objaviť a obnoviť naše spojenie s prírodou. A to nielen teraz, ale aj v budúcnosti.

Deti aj dospelí na celom svete posledné mesiace trávia oveľa viac času doma a pred obrazovkami a práve ohľaduplné spojenie s prírodou nám môže pomôcť obnoviť našu rovnováhu a uvedomiť si, čo všetko nám príroda poskytuje – nielen ako obmedzený zdroj naplnenia našich hmotných potrieb, ale aj ako nenahraditeľný zdroj vedomostí a inšpirácií.

V máji vám preto prinášame na každý týždeň zaujímavé inšpirácie, tipy a  konkrétne aktivity vždy pre iný druh prostredia – les, záhrada, sad, sídlisko… aby sme pokryli čo najviac možností, ktoré má momentálne každý z nás iné.

Sledujte preto facebookovú stránku Živice a nezabudnite svoje zážitky vonku v prírode s nami zdieľať na Facebooku alebo Instagrame s hashtagom #huravon.

3 najlepšie odmeníme Hurá von balíčkom 🙂

 

Zdieľaj tento príspevok